ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΕΦΕΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ST(R)EAM ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΕΦΕΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ST(R)EAM ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Εκπαίδευση και την Επιστήμη (ΕΕΦΕΕ) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι δεν στηρίζει πλέον την ημερίδα ST(R)EAM των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και αποσύρει τους εκπροσώπους της από την Επιστημονική Επιτροπή.

Η ΕΕΦΕΕ οδηγήθηκε σ’ αυτήν την απόφαση καθώς οι διοργανωτές την τελευταία στιγμή συμπεριέλαβαν στους υποστηρικτές της ημερίδας  την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Είναι γνωστό ότι εκπρόσωποι της εν λόγω ένωσης με τις ενέργειές τους προσβάλλουν και προκαλούν επανειλημμένως τους Φυσικούς και την Επιστήμη της Φυσικής, γεγονός για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί και διαμαρτυρηθεί τόσο δημοσίως όσον και  προς το Υπουργείο Παιδείας. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν τις θέσεις μας. Δυστυχώς η αξιοπρέπειά μας και η επιστημονική μας υπόσταση δεν μας επιτρέπουν να συνυπάρξουμε έστω και ως λογότυπα με τη Ένωση Ελλήνων Φυσικών στην προαναφερθείσα ημερίδα και όχι μόνον εκεί πλέον.

Οι διοργανωτές παρά την ενημέρωση που έλαβαν από εμάς και τις αντιρρήσεις τις οποίες τους εκφράσαμε έκαναν την επιλογή, για την οποία έχουν το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη, να διατηρήσουν την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στους υποστηρικτές της ημερίδας. Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής, αν και προσκλήθηκε πολύ νωρίτερα και δέχθηκε με ευχαρίστηση να στηρίξει την ημερίδα, αποχωρεί για τους παραπάνω λόγους.

Η απόφαση της ΕΕΦΕΕ να στηρίζει, αφιλοκερδώς και με προσωπική συμμετοχή των μελών της, σοβαρές πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν την επιστήμη και την εκπαίδευση είναι δεδομένη. Θεωρεί όμως επίσης δεδομένη την προστασία του ονόματος, του επιστημονικού κύρους και της αξιοπρέπειάς της.

Από το Δ.Σ. της ΕΕΦΕΕ