... "κβαντική μαγεία;" και άλλα

… «κβαντική μαγεία;» και άλλα

Η εκμετάλλευση της επιστήμης με τη δημιουργία παρα-επιστήμης για οικονομικούς ή και άλλους λόγους δεν ήταν ποτέ αποδεκτή. Όμως, όταν η εκμετάλλευση γίνεται συστηματικά και από ανθρώπους που –ισχυρίζονται ότι– εκπροσωπούν Έλληνες Φυσικούς, τότε δεν είναι πλέον ανεκτή.

Μετά την έκδοση βιβλίου περί  «…ψηφιδωτού όντος»,  την υπογραφή βεβαίωσης για την  «…εφεύρεση του αεικίνητου» και τη δημοσίευση σε περιοδικό τους «άρθρου» με το οποίο «…ανατρέπεται  όλη η φυσική», τώρα υποστηρίζεται «…η κβαντική επιστήμη του θεάτρου» με την έκδοση βιβλίου (βλ. παραπομπές). Ανάλογης ελαφρότητας είναι και η αντιμετώπιση της εκπαίδευσης με την οργάνωση -αζημίως-  επιμορφώσεων επί «…παντός επιστητού» και εκδηλώσεων για μαθητές (!) με «…φυσική που μαγεύει»«…κβαντικές αναπαραστάσεις» και εργαστηριακά πειράματα από εκπαιδευτικούς ΠΕ05, αζημίως πάντα (…). Όμως, δεν φτάνουν αυτά. Σε ευρύτατες και με πάρα πολλούς συνομιλητές συζητήσεις που γίνονται σε σχετικά sites(*–με ευτυχώς καταδικαστικά σχόλια, γενικά, για τα παραπάνω «φαινόμενα» – οι βασικοί υπεύθυνοι αντιδρούν με ύβρεις και απειλές …

Η αντίθεσή μας, βέβαια, είναι απόλυτη.
Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση

(*) ylikonet:  «Πάλι η ΕΕΦ ντροπιάζει τους φυσικούς!» και «Επιστημονικότητα και συναδελφικότητα», alfavita « Ένωση Ελλήνων Φυσικών με μέντιουμ και ινδικούς διαλογισμούς;» , συζητήσεις στο facebook «ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ» των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθώς και  «www.factchecker.gr/index.php/2018/02/11/power-from-water-scam/».