Ολοκλήρωση της β’ φάσης Γ’ Λυκείου των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018

Ολοκλήρωση της β’ φάσης Γ’ Λυκείου των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018 για το Γυμνάσιο και το Λύκειο με τη διεξαγωγή της β’ φάσης της Γ’ Λυκείου (Σάββατο 14 Απριλίου 2018, 09:30-15:30) στο κτήριο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Η εξέταση της β’ φάσης περιελάμβανε τόσο θεωρητικά θέματα όσο και (για πρώτη φορά) πραγματικές πειραματικές ασκήσεις. Στη β’ φάση προσήλθαν τελικά 38 μαθητές από τους οποίους θα επιλεγούν οι 5 πρωτεύσαντες οι οποίοι θα συγκροτήσουν την Ελληνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στη Πορτογαλία από 21 έως 29 Ιουλίου 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών στην Αποστολή είναι η πλήρης και αδιάλειπτη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της ομάδας στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής πριν την αναχώρησή της για την Ολυμπιάδα. Η προετοιμασία γίνεται με εντατικό ρυθμό από μέλη, συνεργάτες, διδάκτορες και υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και μαχόμενους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη της Εταιρείας Φυσικής και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Υπενθυμίζεται ότι η σχεδίαση και διεξαγωγή των Διαγωνισμών, η αξιολόγηση των γραπτών αλλά και η σχεδίαση και η διεξαγωγή της  προετοιμασίας των μαθητών για τις Ολυμπιάδες γίνεται εθελοντικά, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή.

Για τους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης»
Γεώργιος Τόμπρας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Γεώργιος Θ. Καλκάνης, ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
Εμμανουήλ Δρης, ομ. Καθηγητής ΕΜΠ

Επίκειται η ανάρτηση των θεμάτων της β’ φάσης (με τις λύσεις τους).