Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023 και Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής 2023

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023 και Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής 2023

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023 και η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής 2023

Διεξάγεται την 10η Μαρτίου 2023, ημέρα Παρασκευή, στα Γυμνάσια (α, β και γ τάξεις) και Λύκεια (α, β και γ τάξεις) όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου «Αριστοτέλης» 2023, που οργανώνεται όπως κάθε χρόνο:

  • από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής (ΕΚΠΑ) και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και
  • με έγκριση (Φ15/137966/Δ2/7-11-2022) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, (χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/τριών, όπως προϋποθέτει το Υπουργείο).

Ο Διαγωνισμός αυτός δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα της συμμετοχής, του συναγωνισμού και της διάκρισης / βράβευσης σε αυτήν την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική διαδικασία σε όλους τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες της γ’ Λυκείου:

  • να διεκδικήσουν μια θέση από τις πέντε στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας μας και
  • να την εκπροσωπήσουν στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2023 (IPhO 23) μεταβαίνοντας στον τόπο διεξαγωγής της, στο Τόκυο της Ιαπωνίας, από 10 έως και 17 Ιουλίου 2023.

Πληροφορίες, οδηγίες και τα παλαιά θέματα με τις λύσεις τους είναι αναρτημένα στους διαδικτυακούς τόπους http://micro-kosmos.uoa.gr και www.eefee.gr
Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2023.

Οι Επιστημονικές και Οργανωτικές Επιτροπές των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής

Εγκύκλιος

Αφίσα